För restaurang eller storkök är en investering i effektiva kylbänkar väl värd att satsa på. Det minskar stressen för kockarna och risken för matförgiftning.
Kylbänkar är näst intill oumbärliga i restaurangkök och storkök. De ser till att råvaror hålls kylda samtidigt som de finns nära till hands för kockarna som ska arbeta med dem. Genom att hålla rätt temperatur på livsmedlen förlängs deras hållbarhet och risken för matförgiftning minskar drastiskt. Detta är något som alla som arbetar i ett kök känner till. Samtidigt gör den tidspress som ofta råder att det slarvas med att gå med förberedda råvaror till kylrummet.
Det är lätt att tänka att några minuter extra i rumstemperatur inte gör någon skillnad. Eller också hinner man inte ens tänka på saken förrän tiden flugit iväg. Minuter läggs till minuter och plötsligt har man uppnått ett kritiskt tillstånd där oönskade bakterier växer till sig i en takt som närmast är explosionsartad.
Investera i kylbänkar
Som ägare till en restaurang eller ett storkök bör du därför se till att investera i en eller flera kylbänkar. Dessa gör det enkelt för kockarna att hela tiden hålla råvaror och förberedda livsmedel kylda, vilket minskar risken för att gästerna drabbas av matförgiftning. Inget kan vara så förödande för verksamheten som att ge gästerna magsjuka.
Se bara till att köpa energisnåla kylbänkar som uppfyller svensk standard för energieffektivitet. För att säkerställa att maten hålls fräsch och säker, se också till att kylbänkarna är väl underhållna och att temperaturen kontrolleras regelbundet. Överbelasta inte heller kylbänken med för många matvaror, eftersom detta kan leda till försämrad luftcirkulation och därmed dålig kylning.
Andra inlägg
- Catering gör tillvaron bekväm i Uppsala
- Att hyra festlokal i Lund – vad man bör tänka på
- Paintball i Skåne för gemensamma upplevelser
- Goda hamburgare nära Gullmarsplan
- Tapas Stockholm - testa den spanska favoriten
- Perfekt restaurang i Sundbyberg
- Enkelt att hyra partytält i Stockholm
- Variation och service med catering
- Varje restaurangkök bör ha kylbänkar